Een moeder is de allerliefste en belangrijkste persoon in het leven van een kind, daar is geen moederdag voor nodig om te bedenken. Maar hoe mooi is het dat we een dag in het jaar de waardering voor alle moeders vieren!
Voor mij liever geen cadeautjes maar aandacht en een prachtige tekening. Een geheim dat al een week onder het bed was verstopt en waar ik echt niet mocht kijken “want daar is een geheim mama!” Dat ik deze zondag mag uitslapen is al een luxe, maar dat mijn man en de kinderen de moeite nemen om beneden het ontbijt klaar te maken en thee te zetten is helemaal verwenneri

 

Stiekem luister ik mee naar het gegiebel en de voorpret, want met al die opgewonden spanning van kinderen met geheimen slaap ik niet meer echt. Als ze dan boven komen met een dienblad en gauw naar hun kamer stuiven voor dat geheim onder het bed waar ik niet mocht kijken, is het echt moederdag.

Die heerlijk warme kinderlijfjes tegen me aan die mij knuffelen en een fijne moederdag wensen maken het feest compleet. De tekeningen worden bewonderd en het ontbijt gegeten. Daarna gaan we weer over tot de orde van de dag.
Dat voorbeeldige gedrag van lief zijn voor elkaar en helpen, houden de kinderen nog geen twee uur vol. Dus meerdere keren wijs ik ze erop dat het vandaag moederdag is, dat ik niet van ruzie hou en dat je op moederdag extra goed moet helpen. Maar wat maakt het eigenlijk uit? Ik weet toch dat ze van mij houden, ook als het morgen geen moederdag meer is.

Voor vaders is moederdag altijd wat onverwacht (o nee he, is het dit weekend al moederdag!?) en gedoe. Maar zelfs als je op zaterdag middag pas ontdekt dat het morgen moederdag is, maak je het een geslaagde dag als je de moeite neemt de kinderen aan het werk te zetten en zo toch een verrassing te maken!
Moederdag wordt al heel leuk als je een mooie familiefoto in een door de kinderen versierd fotolijstje stopt. De kinderen laat kleuren of schilderen voor mama. Dat kan gewoon op papier, maar ook op een bloempotje of canvas tas. Dat jij samen met je kinderen een geheimpje hebt voor mama, vinden ze geweldig. Laat ze vooral zelf knutselen en kleuren en hun werkje inpakken. Daarna natuurlijk in het grootste geheim een goede verstopplek zoeken voor dat cadeautje. Misschien toch nog even met de kinderen naar het winkelcentrum voor een plantje in dat leuke bloempotje of gauw croissants kopen voor het ontbijt en je bent klaar voor een geslaagde moederdag.
Mocht het jullie eerste moederdag worden, een hand afdrukje in van jullie kindje ingelijst is succesverzekerd!

P.S. het is zondag 13 mei 2018 moederdag.