Het zomerse weer is alweer aardig wat dagen in ons land. Soms zo warm dat ik niet meer weet wat ik met mezelf aan moet. Nu zijn mijn kinderen gelukkig al wat ouder, maar ik kan mij nog goed herinneren hoe lastig die warme dagen met een kleintje kunnen zijn. Ik zie mezelf nog zitten met een plakkerig warm meisje op schoot dat alweer aan de borst wilde drinken…. Dus hier wat ervarings-advies van ouder tot ouder.

Laat je kindje vaker drinken, uit een flesje, aan de borst, een bekertje water, alles is goed eigenlijk. Ik legde bij het voeden een hydrofiel doek op mijn arm zodat het niet zo zweterig werd met mijn baby op de arm.

Blijf in de warme middag binnen en houdt de zon uit het huis met de gordijnen, een parasol of zonnescherm.

Met water spelen met deze temperatuur is heerlijk natuurlijk! Zorg er wel voor dat je alert blijft en je kindje niet alleen laat met een bodempje water. Zelfs daarin kan hij verdrinken.

Is het in de tuin echt te warm om met water te spelen? In de badkamer kan het babybadje ook prima staan. Een teiltje met water of een bodempje water in de douchebak is ook dikke pret!

Als je kindje, net als onze zoon, het belangrijk vindt dat alles gaat zoals het hoort…. En slapen zonder slaapzak dus niet lukt, doe dan toch gewoon de zomerslaapzak aan maar dan zonder verdere kleding. Wij plaatsten een ventilator in de deuropening van de slaapkamer die op een zachte stand draaide. Op deze manier was het iets aangenamer in zijn kamer.

En bovenal… relax! Dan loopt het ritme van je kindje maar een beetje anders. Als je je druk gaat maken gaat het niet beter, je krijgt het er alleen maar extra warm van.